Tentoonstelling in Noordwijk (Groningen)

IMG_0122 2

Hierbij de poster en de tekst van het persbericht van mijn komende tentoonstelling.

Om verwarring te voorkomen, dit Noordwijk ligt niet in aan de Noordzee, maar in de provincie Groningen. Twee kilometer ten westen van de A7, afslag Marum.


De expositie gaat over de samenhang tussen tekst en beeld. Ik ben margedrukker en maak met oude persen, loden letters en stempels van linoleum mijn werk. De ruimte in het kerkje van Noordwijk vroeg om meer dan papier dat van de pers af rolt. Daarom gebruikte ik mijn letters en stempels om met de hand te drukken op linnen en zijde.

In de kerk laat ik drie dichters aan het woord die met passie het Nederlandse landschap beschrijven. Hendrik Marsman laat op wapperende banieren zijn onsterfelijke verzen achter. Als Nederlandse woonachtig in Kopenhagen, schiet Denkend aan Holland mij maar al te vaak door het hoofd. Er zijn ook verzen van mannen uit de buurt waar ik in Leiden woonde. David Bonnet schreef, na zijn vroege pensionering, honderden haiku’s en liet weten het aardig te vinden wanneer ik er daarvan een paar zou drukken. Middelpunt is een van zijn tekenende observaties: Statig en alleen / werd de boom het middelpunt / van de omgeving. Toine de Caluwé, oorspronkelijk afkomstig uit Koewacht, zette zijn liefde voor het oude landschap treffend neer in een kort liedje. Op vier gedrukte wanddoeken hangt daarvan de tekst rond de preekstoel.

In de kerkbanken kunt u de teksten en illustraties in mijn boekjes ongestoord bekijken. Ik nodig u van harte uit van 6 augustus tot en met 10 september op elke zondag van 14.00 tot 17:00 uur.

Op zondag 6 augustus wordt de tentoonstelling om 15.00 uur geopend door Peter Gerrits. Natuurlijk ben ik er dan ook zelf.

5 gedachten over “Tentoonstelling in Noordwijk (Groningen)

  1. Silvia Zwaaneveldt / De Baaierd Berichtauteur

   Ja, het is een eind weg van de Randstad, maar een supermooi kerkje om in te exposeren. Ik denk dat het werk dat ik er speciaal voor gemaakt heb, er goed in uitkomt. Mocht je de komende weken toch nog een richting Groningen rijden, dan weet je waar je af moet slaat, A7, afslag Marum. 😉 liefs, Sil

 1. Geerke

  Het ziet er allemaal prachtig uit. Het is wel een eindje weg. Ik ga wel proberen te komen met het ov. Kan dit misschien combineren met Leeuwarden. Of er moet toevallig iemand uit Leiden die kant opgaan, die nog iemand uit Delftmee kan nemen. Ik kan altijd naar Leiden met de trein.
  Ik ben echt benieuwd. De combi met teksten spreekt mij natuurlijk erg aan.
  Geerke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s