Praten en breien III

Nog een keer strik og snak.

Toen we door omstandigheden uit onze vaste plek moesten met de breiclub, belandden we in ‘het’ breicafé van Østerbro, Woolstock. Het idee om een ‘commercieel’ breicafé te beginnen ontstond uit nood. Louise werd ontslagen als journalist en op hetzelfde ogenblik liep haar relatie stuk; zak en as en hoe nu verder. Uit deze chaos kwam het licht. Een oude droom om een gemoedelijke ontmoetingsplek te runnen met lekkere koffie en verse broodjes combineerde zij met haar liefde voor breien en wol. Ze leende geld van haar moeder, knapte op een straathoek in de buurt een oude bodega op, kocht wol in en bestelde servies en ging van start.

Inmiddels bestaat Woolstock (www.woolstock.dk) anderhalf jaar. Wat tref je er aan? Niet alleen breiers, maar ook mannen en vrouwen die met een laptopje op tafel een uurtje werken tussen de knotten wol. Jonge moeders, kinderwagen met kind buiten voor de deur, die kletsen met vrienden/ vriendinnen. Dames op zoek naar een nieuw brei-idee, of hulp als je aan een iets te ingewikkeld breiwerkje bent begonnen. Louise komt zelf niet meer aan breien toe en heeft een kleine schare van actieve vrijwilligers om zich heen verzameld die hand- en spandiensten en Eerste Brei Hulp verlenen. Het is een fijne plek om een keer in de twee weken een donderdagmiddag te breien. Zo komt die shawl toch nog een keer af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s