Dag Herma

Na een lang leven en een kort ziekbed overleed begin juni Herma Steur. Herma was een (collega) margedrukker. Een jaar of zeven geleden bracht ik haar een verzameling grote houten letters uit de nalatenschap van Ernst Boissevain. Ze ging er onmiddellijk mee aan de slag. Op grote vellen Nepalees papier. Nieuwe composities met rake taal en deze keer in kleur.

Toen haar laatste kaart een week geleden in onze Deense brievenbus viel was er maar een ding dat ik kon doen, de pers aanzetten en haar te eren met letters.

Meer over Herma is te vinden op haar prachtige en informatieve website; http://www.hermasteur.nl

IMG_5080

 

6 gedachten over “Dag Herma

 1. Iet Schomaker

  Wat mooi hoe je Herma eert met letters. Bijzonder om haar website alvast een keer te bekijken.
  Dankjewel Silvia. Vriendelijk gegroet.
  Iet

 2. jackschr@planet.nl

  Ha Sylvia en Rudi, Wat een prachtig werk van Herma, ik kende haar niet maar heb genoten van de website. Ik hoop dat jullie corona veilig doorgekomen bent tot nu toe. Wij zijn nog steeds gezond, David en ik en Sander en familie hebben ook nog geen klachten, hopen dat dat zo blijft. Ik hoop dat je deze mail onder ogen krijgt. Gaat alles met de dames ook naar wens? Doe ze ook de groeten, en jullie veel liefs,

  Anneke Schroevers. (De pereboom is enorm geworden, maar de vruchten zijn niet zo geweldig helaas).

  1. Silvia Zwaaneveldt / De Baaierd Berichtauteur

   Dag Anneke, wat fijn om te horen dat iedereen gezond is en het goed maakt. Ach, de perenboom…ik hoop dat hij in elk geval mooi bloeit. Wij zijn gezond,de dames zijn gezond. Maud woont en werkt in Tromsø en Floor is verpleegkundige in een verzorgingshuis in Leiden.
   Wat fijn dat je de gelegenheid nam om het werk van Herma te bekijken. Veel liefs en hartelijke groeten, ook van Rudi, Sil

 3. Tracy R Evans

  I am sorry for your loss. Her art is beautiful. Hope all is well with you. We are mostly in lockdown. Hugs. Tracy (and Andrzej)

 4. Jaco Rus

  Ja, wie kent Herma niet, als je in Leiden de Boekkunstbeurs hebt bezocht. Altijd dezelfde plek en altijd veel plek. Ik kende alleen haar drukwerk; meestal met letters van formaat.
  Goed dat je ons naar de website leidde, Silvia. Daar is veel meer moois te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s