Così fan tutte

Op de website van museum Arken las ik donderdagavond dat er -7 augustus- een openluchtvoorstelling was van Così fan tutte. Het zou mooi weer blijven, dus een uitgelezen kans. Ik koppelde de voorstelling aan het museum, dat met diverse waterpartijen aan de Øresund ligt, en nadat we ’s morgens nog kaartjes bemachtigd hadden voor de voorstelling, pakten we om kwart over vijf de trein naar Ishøj, pakweg 25 km hiervandaan. We fietsten naar de kust, maar konden bij Arken geen spoor van drukte van de opera vinden. Terwijl ik toch echt had gelezen dat het terrein al om vijf uur open was en dat Meyers -een fijne Kopenhaagse bakker- er smørrebrod zou verkopen. Rudi toverde de ticketprintjes uit zijn broekzak en de voorstelling bleek helemaal niet bij het museum Arken te zijn. Gelukkig is er dan Google Maps. De opera bleek een kleine 20 kilometer verderop uitgevoerd te worden…….

Het was zes uur en dus fietsten we door het Deense landschap met uitgestrekte koren- en graanvelden naar Hedeland. Onderweg neergestreken in de tuin van een oude school om de eigen meegenomen etenswaren (we waren te laat om het bij Meyers te bestellen) te nuttigen en om half acht reden we het openluchttheater binnen. We waren bijna in Roskilde. 🙂

IMG_1216Een groen Verona aan de rand van wat ooit een zandwinningsgebied was. Così fan tutte was niet spectaculair, maar misschien zijn we toch niet zo van de opera. De setting was dat wel, de avond viel prachtig en was zoel. Bijzonder was het moment dat er een groep vogels dwars door het toneelbeeld vloog.

We kwamen ook nog thuis, vijf kilometer verderop was een station, waar om vijf voor twaalf zelfs nog een trein stopte, en ons met fietsen en al naar København Hovedbanegård bracht.

2 gedachten over “Così fan tutte

  1. Irma dus

    Veel theater en museum bezoek, Veel fietsen en met de trein op stap. Zonder auto kan ik het niet voorstellen om overal te komen. Jullie hebben dan natuurlijk wel mooie ervaringen en verhalen voor ons. Heel leuk vind ik.

  2. Dieuwertje Erades-Autsema

    Hoihoi, net terug van een onverwachte vakantie in Frankrijk. Inderdaad opera is niet ieders ding. Zelf vind ik sommige arisa’s uit opera’s best mooi, maar dat uitgebreide theatrale zingen om maar vooral de handelinmg en zang kloppend te krijgen….nou nee… Ook zijn sommige stemmen zo in het vet gezet dat de schone maagd en de fiere jongeling potsierlijk worden. Maar zonder beeld erbij, ja dan zijn aria’s best te beluisteren…
    groetjes Dieuwertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s