Inpakken en wegwezen

Dit jaar niet met vakantie, maar voorbereidende verhuisactiviteiten. Eind juni vertrokken we naar Leiden om ons huis daar klaar te maken voor de verkoop en onze spullen in te pakken. We hadden al ingeschat dat het een klus zou zijn, en dat was het ook. Een grote en zware klus. Het meest tijdrovende was het uitzoeken en inpakken van de drukkerij. Staand zetsel moest nog gedistribueerd worden, de bokken en de persen op pallets voor het transport, papierkasten en klein materiaal uitgezocht. De verhuizer droeg zijn steentje bij en op zaterdag 11 juli verdwenen de persen en de eerste tien bokken in een van de drie containers. IMG_3869

De maandag daarop de rest en ook de overige huisraad. Inmiddels had dochter Floor te horen gekregen dat ze een huisje in de Trompstraat mocht gaan bewonen, dus die was ook aan het inpakken. Op 15 juli om tien uur kreeg zij de sleutel, om elf uur tekenden wij bij de notaris om de verkoopakte en overhandigden we de sleutels van de Gerrit Doustraat 4 aan de nieuwe bewoners. We hadden het gered! Van een zwart gat waar we in zouden kunnen vallen was geen sprake, want we konden onmiddellijk bij Floor aan de slag. Inmiddels zijn we tweeënhalve week verder. Floor is gesetteld, en wij zijn weer terug in het appartement in Kopenhagen. De rust keert voor even weer. De volgende verhuisdozen komen pas de 19e. Dan pakken we ‘het appartement’ in en verhuizen begin september met een Deense ‘flyttemand’ naar de Soløsevej 22, 2820 Gentofte. De spullen vanuit Nederland komen een week later.

Het afgelopen weekend hadden we gasten; Hans en Miep Meulenkamp kwamen met hun camper naar Kopenhagen en hadden Ruud z’n moeder mee op reis. Het was leuk om moeders te laten zien hoe we hier ‘zitten’. Op zaterdag hebben we ze een stukje van de stad te laten zien. We liepen door de haven, de parken, de mooie begraafplaatsen en de botanische tuin. Het Deense weer deed z’n best; blauw en soms een vliedend wolkje. Geluncht ‘Under Uret’ (onder de klok) met vijf verschillende smørrebrødjes en een Deens biertje. En thuis gekletst, geborreld en (ook) lekker gegeten.IMG_4082

4 gedachten over “Inpakken en wegwezen

 1. `jan hirdes

  Hoi Sil,
  tja het is geen printertje wat mee moet.
  hebben jullie daar de ruimte dan wel voor.
  als ik het zo lees, kom je de eerste 10 jaar niet meer terug.
  dus moeten we wel naar Denemarken, tenzij jullie Nederland en Ommen erg gaan missen.
  kan me voorstellen dat je er ook niet de tijd voor hebt.
  je moet je nieuwe telefoon nummer maar eens doorgeven, kunnen we face time of zo iets.
  Skypen kan natuurlijk ook, maar dan moet je maar aangeven wanneer je er tijd en behoefte aan heb.
  in ieder geval groetjes uit een warm Nederland en sterkte.

  jan hirdes

 2. Dieuwertje Autsema

  Dat ziet er heel gezellig uit. Mooi weer helpt echt. Hier is het ook heel aangenaam weer. Het beste, hoor wel weer van je! Ik ben nog steeds heeeeeel blij met mijn stoelen bij die glazen tafel. iedereen die het ziet, juicht er over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s