Grasmaaier

IMG_2227 kopie_newIMG_2217 kopie_new

Buiten ligt er een laagje sneeuw. De bomen op de binnenplaats zien er uit zoals ik die leerde zien en tekenen van Jack Schroevers, de meester van de vijfde en zesde klas. Met Oost-Indische inkt op grijs papier en dan met een priegelpenseeltje een dun streepje sneeuw op de takken. Er moet nog een foto zijn waarop die bomen als achtergrond van de klasse-foto te zien zijn.

Ik mijmer weg, de zon schijnt naar binnen! Dan hoor ik de grasmaaier …..

Het is Fritz, de huismeester, die met een gemotoriseerde borstel de paden van de binnentuin sneeuwvrij maakt…..wat kun je toch verlangen naar de geur van pasgemaaid gras.

IMG_2243 kopie_newIMG_2221 kopie_new

De werkelijkheid is echt anders, de sneeuw op straat wordt prut en blijft alleen liggen in het Faelledpark, waar kinderen en actieve ouderen spelen. Na afloop worden de skistokken tegen de muur van het schuilhuisje gezet en gaan de doppen van de thermoskannen. Buiten -groot en klein- we leven buiten in Scandinavië.

6 gedachten over “Grasmaaier

 1. Jan

  tja
  Hier ook een laagje, maar stelt weer niks voor.
  Sneeuwschuivers kennen ze hier niet, en je eigen stoepje schoonmaken, al helemaal niet.
  Gewoon auto krabben en op weg in de file.
  Morgen dooit het wel weer, en is het probleem weer opgelost als sneeuw voor de zon.
  Hebben ze bij jullie ook verkeersregels voor de sneeuwschuivers etc,
  of mogen die wel door Rood.

  gr
  Jan

 2. Thijs

  8u45 en het begint hier zachtjes te sneeuwen. Na jouw bericht ga ik mijn ogen extra goed openhouden om te zien wat er dan hier allemaal gebeurt. Of niet gebeurt natuurlijk.

 3. Kees Baart

  Ha die Sil en Rudy,
  wat leuk weer wat van jullie te zien en te horen. Het s hier ook een beetje winter, mijn scootmobiel is er helemaal klaar voor. Sneeuwschuivers voorop. Joop en ik warm aangekleed want we moeten ook nog naar Appie. Het leven moet natuurlijk wel gewoon doorgaan. Deze week ben ik modern geworden, van Theo en Steven moest ik nu eimdelijk die oude laptop maar bij het groffe vuil zetten en een iPad kopen. Een rib uit ons lijf, maar het is wel een leuk ding met veel mogelijkheden. De mannen hebben er van alles opgezet, kaarten over de hele wereld, natuurlijk e-mail en internet. Er komt ook nog telefoon op waarbij je elkaar kunt zien. Dat allemaal voor die prijs. zijn weer even van de straat! Met hartelijke groet. Joop en Kees.

 4. frans vlastuin

  Ha die Sil en Rudi’

  Prachtig toch zo,n witte schone frisse wereld ook al is het maar voor even.
  Vandaag ook hier een mooie dag, lekker met Jose samen naar de sauna. Het was ook in Soesterberg een beetje wit. Morgen weer op de fiets naar het werk ze verwachten gevoelstemperatuur -12 ik zie het wel.

  Groetjes Frans

 5. Tjeerd Zaaijer

  Mooie observaties Sil. Floor en ik zitten te puffen bij 31 graden in Insulinde. Het heeft allebei wel wat. Hartelijke groet en glij niet uit! tt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s