digitale buikpijn

O, wat was ik onnozel. Ik dacht dat als ik jullie een mail stuurde er ergens een knopje te vinden zou zijn waarmee je kan inschakelen dat je mijn berichten wilt volgen. Het blijkt niet waar. Na enige uren rondgedoold te hebben op de laptop, heb ik het voor nu even opgegeven. Maar het wordt vervolgd. Ook rommelde ik iets aan de volgorde van deze site, waar ik uiteindelijk niet blij mee ben, maar voorlopig maar mee moet leven. Een andere digitale buikpijn van je settelen in een ander land is het registratiecircus. Nadat we eerst verklaard EU-burger werden voordat we tot inwoner van Kopenhagen werden bestempeld, hebben we nu ook de beschikking over een DigiD. Om deze NemID te krijgen moesten we bewijzen dat wij het waren die bij de paspoorten hoorden. Daarvoor moesten drie vragen worden beantwoord, waarbij het bij de eerste al mis ging. Ik antwoordde dat ik op de 5e in Kopenhagen was gekomen, dat was fout! De strenge mevrouw bedoelde op welke datum ik geregistreerd was als EU-burger en dat was drie dagen later. Gelukkig kon ik daarvan het papier opdiepen. De volgende twee vragen kon ik goed beantwoorden. Pfff. En zo knoeien we met wachtwoorden, nieuwe codes, telefoonnummers en pasjes. En is dit bericht eigenlijk meer een poging om te kijken of het op de juiste plek op de site komt dan iets anders.

NB die goede plek zou moeten zijn onder het kopje BLOG, maar ik zie nu al dat dat niet gaat lukken. Het is te vinden in het rijtje ‘recente berichten’.

 

5 gedachten over “digitale buikpijn

 1. jan

  hoi Sil,
  kan me voorstellen met al die stres.
  zolang je nog niet uitgezet bent, als asiel zoeker, komt het vanzelf wel goed.
  een rondje draaimolen in Tivoli en je weet het dan helemaal niet meer.
  gr
  jan

 2. Helma

  Leuk van jullie te horen. Het is niet altijd slecht weer in Kopenhagen, wij hebben daar prachtige zomerse dagen meegemaakt! Vooral tijdens de jazzweek. Het is hieer nu ook storm- en regenachtig, dus jullie missen niets….

 3. Han Westendorp

  Hallo hier Hilversum!
  Kijk, dat is weer leuk van die Denen om een assessment aan de inburgering vooraf te laten gaan.
  Fijn dat jullie er door zijn!
  Leuk interieur!

  Lieve groet,
  Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s