doornroosje ontwaakt

IMG_0390Na bijna een jaar wordt deze blog gewekt door een roeiende prins. Die Leythe, de roeivereniging waar ik vorig jaar april voor het eerst in een boot stapte, bestaat 13 februari 100 jaar. Voor die gelegenheid is de sociëteit omgetoverd in een echte galerie en morgen is de opening van de tentoonstelling: negen roeiers & hun kunst. Natuurlijk speelt dit al een tijdje. In december heb ik, met het oog op een te drukken boekje voor de jubilerende vereniging, contact opgenomen  met De Bezige Bij om toestemming te vragen voor het drukken van een klein ‘baaierd’ boekje met twee roei-gedichten van Hans Faverey. Dat gaat de komende tijd gedrukt worden. Op de tentoonstelling laat ik drukwerk zien en tegelijkertijd ben ik in de botenloods bezig om alvast aandacht te vragen voor het werk van Hans Faverey. Op de balken van de loods, die vanaf de kleedkamers zo mooi zichtbaar zijn, ben ik begonnen met het schilderen van de eerste regels van het gedicht ‘Van lieverlede, zo’. En het wordt prachtig!IMG_0420IMG_0428

 

 

 

En wat nou ook zo leuk is van die roeiers & hun kunst, is dat er weer allerlei nieuwe contacten ontstaan en mensen hier komen drukken. Zo maakte Stephine een prachtig strak visitekaartje uit de Arsis in twee drukgangen, Alet drukte een stapel kaartjes op papier waar ze al eerder op gewerkt had en stond José een visitekaartje te drukken uit een stoere Helvetica en de Folio. Hieronder staat ze (mijn) ansichtkaarten met een gestuurde twee te degelen.

IMG_0438IMG_0442IMG_0444

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s