3 april; de jonge drukkers

Een paar weken geleden meldden zich ’s ochtend om half tien twee jonge drukkers Okke en Rimmert in de drukkerij. Ze waren de dag begonnen met het bakken van een appeltaart voor mij en kwamen een dagje drukken. Plannen voor het drukwerk waren er ook al en zo konden ze gelijk goed van start. Okke wilde optimaal gebruik maken van het grote drukformaat van de pers en zette uit grote houten letters een poster met PECUNIA NON OLET . Rimmert had Harry Potter geraadpleegd en een toverspreukenboekje samengesteld. Dat laatste was veel meer zetwerk en leverde ook denkwerk op, want het moest immers een boekje worden. Het was een leuke dag met hard werken, goed je handen wassen voor je van de heerlijke appeltaart mocht eten, letters uitzoeken en zetten, even bijkomen met een boterhammetje met kaas, slingeren aan de pers en apetrots zijn op het resultaat en natuurlijk ook distribueren: het gebruikte zetsel weer terug in de letterkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s