3 oktober

Leiden is in feeststemming eerst nog droog met reveille, koraalzang en haring en wittebrood, later begint het te plenzen. Overal verschijnen wit/rode paraplu’s. De regen mag de pret niet drukken, de partytenten en bankjes staan buiten opgesteld, klaar om te gaan genieten van de optocht . . . Ik hoor dat de burgemeester gesignaleerd is in een gesloten koets. Dat belooft niet veel goeds. Tegen een uur zigzag ik met een pluutje door de menigte naar het wevershuis, er zijn enkele barricades te nemen want de route voor de optocht wordt verkeersvrij gehouden. Vandaag druk ik zwart, op verzoek van Herbert van Hoogdalem, die een afdruk van twee clichés nodig heeft voor zijn boek. Daarna op zoek naar het juiste 3 oktober cliché. Ik vind een plaatje van een menigte en hoop dat het langs de optochtroute inmiddels ook zo druk is. Hans en Stella komen langs om mij het 3 oktober gevoel te geven (wit broodje haring en een feestelijk glaasje) en later komt Herbert zijn dochter en een vriendin ook nog even aan.

 

Dan blijft het stil, Herbert duikt het KIND OF BLUE hoekje in, ik druk mijn 90 kaarten. En . . . af en toe laat de zon zich even zien. Tevreden fietsen we naar huis, we hebben allebei twee bezoekers gegenereerd vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s