Verkiezingen

verkiezinge1We zijn terecht gekomen in het derde seizoen van Borgen. Vanochtend vroeg maakte de statsminister bekend dat er over drie weken, op 18 juni, verkiezingen zijn. Het was een bericht waarop de politiek zat te wachten. De meeste politieke partijen bleken goed voorbereid. Ineens hangt de stad vol met verkiezingsposters. Op weg naar de bakker -om half elf- zijn acht op de tien bomen al bezet. Op de Østerbrogade kwamen steeds meer keukentrapjes uit auto’s. Mannen en vrouwen in de slag om de nog lege bomen en lantarenpalen van actiemateriaal te voorzien. De komende weken eens kijken of we zicht krijgen op rood en blauw. De strijd lijkt te gaan om wie er statsminister wordt, blijft het Helle Thorning-Schmidt of verdrijft Lars Løkke Rasmussen haar van die plek.

verkiezingen2verkiezingen 3

4 gedachten over “Verkiezingen

  1. Dieuwertje Erades-Autsema

    Begrijp ik het goed dat het hier om de burgermeesterspost gaat? Dat zomaar alles op de bomen wordt gespijkerd. Kunnen bomen daar wel tegen? Maar zo heeft elk land zijn gebruiken.

    1. Silvia Zwaaneveldt / De Baaierd Berichtauteur

      Nee, Dieuwertje, er wordt niks gespijkerd. Ze gebruiken tie rips en sisal. Het gaat om de landelijke verkiezingen. Tussen een rode socialistische coalitie of een blauwe liberale. De huidige minister president (statsminister) is van het rode blok en erg populair, maar de blauwen staan er beter voor. Het wordt dus nog spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s