Vem kan segla

Met een pittige noordooster in de nek stonden we gisteravond tussen 30.000 mensen bij de herdenkingsbijeenkomst op het plein bij de Krudttønden.

IMG_2515 kopie_newIMG_2523 kopie_new

De meegebrachte vlaggen wapperden fier in de wind en het vuur van de fakkels wakkerde zo snel aan dat de meeste dragers ze toch maar weer uittrapten, om schroei- en brandplekken in de jassen te voorkomen. Er kwamen mensen -groot en klein- van alle kanten, schoven keurig aan en toen om acht uur de ceremonie begon, verstomde het geroezemoes. We hoorden de Deense statsminister, de ambassadeur van Frankrijk die zaterdag bij de bijeenkomst was, een meneer van de politie en er werd (mee-)gezongen. Iets Deens, maar ook Imagine van John Lennon en het Zweedse liedje Vem kan segla -waarvan ik de opname helaas niet in de blog krijg-. Tussendoor veel dof applaus met handschoenen. Om kwart over negen vertrok iedereen weer in alle richtingen.

IMG_2540 kopie_newIMG_2541 kopie_new

En bij daglicht ligt de plaats-delict er zo bij.

IMG_2543 kopie_newIMG_2549 kopie_newIMG_2553 kopie_newIMG_2552 kopie_new

Het Kopenhaagse leven gaat door.

3 gedachten over “Vem kan segla

  1. Maria Peters

    Ha Sil,

    Met veel belangstelling volg ik jullie blog. Jullie maken aardig wat mee in de eerste maanden in Kopenhagen. Het moet heel bijzonders zijn geweest om zo’n herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Hartelijke groeten uit Oegstgeest. Maria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s