De witte winter

IMG_5653 kopie_newDe overgang naar de grijze winter is een feit. ‘Mist, vorst in de kist’, leerde m’n moeder mij en het werd gisteren nog maar eens bewezen een rake weerspreuk te zijn. Binnen 24 uur is de kou verdwenen, heeft de dooi haar werk gedaan en zijn de grasvelden weer bijna helemaal groen. Weg sneeuw, weg ijs. De ‘kælkedage’ (dagen dat je kunt sleeën) zijn voorbij. De sneeuwvrouwen en mannen smelten tot zielige hoopjes. De aarde ontdooit en begint weer te ruiken. De vogels vinden het wel prima, die pikken weer in de grond.

IMG_5789 kopie_newIMG_5826 kopie_newIMG_5834 kopie_new

Maar het was wel heerlijk! En mooi in het bos en bij het moerasje. En koud! En, tot onze verbazing waaide het -toen er sneeuw lag- gelukkig niet zo hard. Hondje Mees bleef deze maand nog onze logé. Het hebben van een hond is de stok achter de deur om naar buiten te moeten en het was zoals in het liedje ‘wie laat wie nu uit’. De Deense les was ook weer begonnen, dus soms was het nog wel erg vroeg als we buiten liepen, en de pret van ‘UIT’ schoof dan ook meer naar de middag. Dan lag de temperatuur net iets hoger en vaak pikten we het zonnetje nog net even mee.

Ook dat is bijna voorbij. Het witte hondje, dat helemaal niet zo wit is in de sneeuw, vliegt woensdag met me mee naar Nederland. Floor vindt het vast fijn om hem weer thuis te hebben, en het is hoog tijd dat ie naar de Leidse kapper gaat om z’n wilde Deense haren te laten knippen. Ik moet me aanwennen hondenrondjes te lopen zonder Mees.

Het voorjaar tegemoet.

 

 

6 gedachten over “De witte winter

 1. Dieuwertje Erades

  dat gaat van:
  de laaaanen, de paaaaden op, vooruit met frischen moed…………
  Het is hier ook zacht vandaag, en het is al weer wat langer licht. En er dansen weer mugjes tussen de struiken. Dat zijn de voortekenen van de naderende lente. Ik koop dan ook bakjes met bolletjes op de markt, hyacinthen, tetes a tetes, blauwe druifjes en meer. Ik word er zo blij van.
  Ik ben benieuwd hoe lang dit aanhoudt maar dat het weer spoedig wisselvallig wordt, is wel zeker. En vrij vertaald betekent dat:grauw, wind en regen, Maar een enkele lenteachtige dag….heerlijk.
  Dag Sylvia, tot ziens misschien.
  Groet van Dieuwertje

 2. jan

  hallo Sil,

  hier record gebroken wat temperatuur betreft.
  Denemarken is volgens mij net als Nederland. geen echte winters meer, en veel invloed van de zee.
  had je mijn mailtje nog gezien over Ommen?
  misschien verkeerde mailbox, maar weet ondertussen niet meer wat er nog in gebruik is bij jullie.
  hoor het wel.
  gr
  Jan

 3. zwets088@planet.nl

  Hoi Silvia, Wat een mooie teksten schrijven jullie toch! Hier is het vooral stormig en te warm om koud te zijn en te koud om warm te zijn. En wat een verrassing lag er in het nieuwe jaar in de brievenbus! Een mooie eigen gedrukte nieuwjaarswens. Ik lees dat je de naam De Baaierd blijft gebruiken en kennelijk heb je het drukken weer opgepakt! Druk je ook Deense teksten? En brengt de Deense cultuur nieuwe inspiratie? Hier gaat het allemaal zijn gangetje. Het studiejaar is net over de helft en de opstartdrukte is voorbij. Een leuke stagegroep en de minor geeft elk jaar een leuke invulling aan het tweede half jaar en daar heb ik zin in. Het roeien gaat heerlijk! Ik heb een aantal keer geroeid met Annette van Eekeren en daar leer ik veel van. Daarnaast roei ik nog op vrijdagmiddag en ga binnenkort een ploegje sturen die graag met wedstrijden mee wil doen. Dus het houd me van de straat. Jij een hartelijke groet, en tot mails, Margriet

 4. conny

  Leuk Sil !
  Inmiddels ben ik ook weer hondenverzorgster geworden nu Margot s relatie met Pip uit is.. en ze weer alleen woont, ergens ook wel goed , om steeds even buiten te zijn.. merk ik.. even mindful lopen en ademen..

 5. Irma Gehner

  LIEVE SIL WAT EEN PRACHTIG BERICHT WEER MET DAT SCHATTIGE HONDJE MEES. HIJ KIJKT TOCH WEL STEEDS ACHTEROM OF JULLIE ER ECHT ACHTER AAN KOMEN. WIJ HEBBEN HIER 2 DAGEN EEN KLEIN BEETJE VORST GEHAD EN DAT WAS OOK ALLES. HET GEVOLG WAS WEL DAT DE BLOEMEN DIE INMIDDELS WEER AAN DE GARANIUMS EN DE STRUIKEN ZATEN MEteEN DOOD ZIJN GEGAAN EN WE NU VEEL REGEN EN TEMP. HEBBEN TUSSEN DE 10 en 7 graden. ik neem aan dat je weer in nederland zit,dus kom gerust even langs. groet ook rudi. irma _____

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s